Electrolux oferuje szeroką gamę urządzeń do ugniatania i wałkowania ciasta dostosowanych do produkcji wszelkiego rodzaju wypieków, wyrobów cukierniczych i ciasta do pizzy

Miksery planetarne

Maksymalna wydajność. Niewielki, ale potężny. Ponad wszystko bezpieczny.

Szeroka gama mikserów planetarnych: pojemność od 5 do 80 litrów.
Łatwe dodawanie składników podczas pracy urządzenia.
Bezśrubowy system „clip“ zapewnia łatwy demontaż i czyszczenie.

Wyśmienita jakość ugniatania, blendowania i mieszania dzięki:

  • wyjątkowemu designowi
  • regulacji prędkości obrotów
  • mieszadłom, które doskonale przystosowują się do naczyń, umożliwiając równomierne mieszanie nawet małych ilości
  • 100% dishwasher safe tools, bowl and splash guard

Miesiarki do ciasta

Perfekcyjna mikstura za każdym razem.

Miesiarki do ciasta są najlepszym wyborem dla profesjonalnych piekarni i pizzerii. Oferujemy miesiarki widelcowe i spiralne do wyrobu specjalnych chlebów, ciasta do pizzy i wiedeńskich wypieków.

Optymalna jakość ugniatania osiągana jest za każdym razem, przy użyciu zarówno trybu niskiej prędkości, jak i w przypadku tradycyjnego ugniatania lub alternatywnego trybu szybkiego ugniatania.

Urządzenia do wyrobu ciasta wyposażone są w przyjazny dla użytkownika, dotykowy panel sterowania, wyposażony w zegar zapewniający precyzyjną obsługę.

Dodatkowo, wbudowane zabezpieczenie zatrzymuje urządzenie, w przypadku gdy osłona ochronna jest otwarta.

Urządzenia do wałkowania ciasta

Ręczne urządzenia do wałkowania ciasta 

  • Kompaktowe i przenośne
  • Wałki pokryte teflonem (Ø 60 mm)
  • Szerokość robocza: 400 mm
  • Zdejmowane prowadnice ze stali nierdzewnej

Automatyczne urządzenia do wałkowania ciasta

  • Osłona przewodów
  • Zdejmowane prowadnice teflonowe ułatwiają przesuwanie ciasta
  • Stalowe, chromowane wałki (Ø 60 mm) mogą być regulowane w zależności od pożądanej grubości ciasta
  • Dźwignia ręczna w celu odwrócenia kierunku obrotu wałka
  • Zbiornik mąki umiejscowiony w górnej części urządzenia
  • Zdalny pedał nożny zmieniający kierunek obrotów (akcesoria opcjonalnie)

Automatyczne, pasowe urządzenia do wałkowania ciasta

  • Modele z regulowaną lub jedną, stałą prędkością
  • Podnoszony blat, w celu oszczędności miejsca
  • Kratowa osłona przewodów z mikroprzełącznikiem bezpieczeństwa służącym do zatrzymywania pracy silnika, w momencie przegrzania urządzenia
  • Dźwignia ręczna w celu odwrócenia kierunku obrotu wałka
  • Szerokość robocza: 500 mm lub 600 mm (w zależności od modelu)
  • Zbiornik mąki umiejscowiony w górnej części urządzenia
  • Zdalny pedał nożny zmieniający kierunek obrotów (akcesoria opcjonalnie)

Znajdź idealny pakiet dla Twojej firmy

Dowiedz się jak nasze produkty mogą pomóc Twojej firmie

Przygotowanie: zagnieć, ubij i zawiń 2016-11-25T11:47:53+00:00 Electrolux Professional